10 hyvää(!) syytä ostaa seksiä

Minua harmittaa ihan valtavasti ennakkoluulot, joita seksityöntekijöitä kohtaan on. Silti, enemmän minua harmittaa ennakkoluulot asiakkaita kohtaan. Minua harmittaa, että tyyppi, joka saattaa olla itsestään ja seksuaalisuudestaan epävarma, joutuu kohtaamaan murskaavaa palautetta tavasta toteuttaa itseään. Jos ei suoraan päin naamaa, niin mediassa. Ihan vain, jos sattuu valitsemaan maksetun seksin tavaksi toteuttaa seksuaalisuuttaan. Se ei tee hyvää kenenkään itsetunnolle tai seksuaalisuudelle. Moni asiakas on näiden ennakkoluulojen yläpuolella, mutta on inhimillistä ettei se kaikille ole niin yksinkertaista.

Kaikki tapaamani asiakkaat ovat olleet pääsääntöisesti erittäin miellyttäviä. Ennenkaikkea: ”tavallisia”. Se seksityöntekijän palveluita ostava ”limainen iljetys, joka ei muualta saa”, on tosi kehno streotypia seksiä ostavista tyypeistä. Jokaisella asiakkaalla on tietenkin omat henkilökohtaiset syynsä hakea maksullista seksiä, kohta pureudutaan niihin, jotka on mun havaintojen mukaan toistuvimpia.

Tähän väliin pohdintatehtävä: Vaikuttaako seksin ostaminen asiakkaan ihmisarvoon? Miksi vaikuttaisi?

Tietenkään seksin ostaminen ei sovi kaikille, mutta kenties ne muiden ostokset voitaisiin hyväksyä ilman sen kummempia ihmettelyjä? (Olettaen tilanteen olevan sillä tavalla ideaali, että ostaja ja myyjä ovat täysi-ikäisiä ja tekevät vapaasta tahdostaan kauppaa. Se on se näkökulma josta mun kokemukset on, ja siitä mä kirjoitan.)

Tässä lueteltuna nyt muutama (hyvä) syy ostaa seksiä!

Moni näistä pätee muuten myös syihin käyttää muitakin alan palveluita, kuten puhelinseksiä, pornoa ja alusvaatteiden myymistä.

 1. Helppous. Jos lähipiirissä ei ole potentiaalisia sänkykumppaneita, eikä elämässä ole aikaa sänkykumppania aktiivisesti etsiä.
 2. Erikoinen fantasia. Ei nyt mennä siihen mikä on kellekin erikoista (ensimmäiseltä ei ole koskaan otettu suihin, toinen haluaa sträppiä perseeseen, kolmas haluaa päästä näkemään palveluntarjoajan orgasmin).. Jos henkilö kokee fantasiansa olevan liian arka otettavaksi esille henkilökohtaisessa elämässä, voi maksullisen seksin puolelta löytyä turvallinen väylä kokeilla uusia juttuja.
 3. Elämyshakuisuus. Toiset haluavat vain kokea seksiä erilaisten ihmisten kanssa. Maksullisen seksin parista voi löytyä erilaisia vaihtoehtoja täydentämään kokemusten kokoelmaa.
 4. Nautinnossa haluaa keskittyä itseensä. Jos haluaa hyvällä omalla tunnolla olla saava osapuoli ilman paineita toisen tyydyttämisestä, niin seksityöntekijät tarjoavat mahdollisuuden tähän.
 5. Halu saada seksiä tietyltä tyypiltä. Jos on törmännyt esim. mielenkiintoisen palveluntarjoajan someen, ja tajuaa haluavansa seksiä juuri siltä tyypiltä – johtuen sitten ulkoisesta ominaisuudesta tai jostain muusta.
 6. Mielenkiinto kokea ammattilainen. Jotkut kokeilee ammattilaista silkasta mielenkiinnosta tietää millaista se on. Toiset jatkaa ostoksilla käymistä, toiset toteavat ettei ollut oma juttu.
 7. Pelastaakseen parisuhteen. Onko oikein vai väärin hakea seksuaalinen tyydytys muualta, jos kaikki muu on parisuhteessa kunnossa? Ainakin jos asia on kumppanin kanssa sovittu ja toimii, niin todellakin hyvä syy!
 8. Hinta. Jos seksiä hakee baareista tarjoamalla juomia potentiaaliselle yöseuralle, menee rahaa äkkiä enemmän kun ammattilaiselle. Baarista saanti ei edes ole varmaa, toisaalta umpikänniin juotettu sänkykumppani harvoin tuottaa suuren suurta nautintoa, jos se edes kestää loppuun asti sammumatta.
 9. Jännityksen helpottaminen. Ihminen voi olla seksuaalisesti epävarma itsestään monista eri syistä. Kokemattomuus, huonot kokemukset, muutokset ulkonäössä, erektiohäiriöt… Voi tuntua hyvältä kokeilla omia rajoja ilman paineita mistään.
 10. Yksinäisyys. Ihmisillä on erilaisia keinoja helpottaa koettua yksinäisyyttä: joku maksaa päästäkseen aloittamaan uuden harrastuksen, toinen hakeutuu ammatillisen keskusteluavun piiriin, kolmas tulee mun luo ja saa seksin lisäksi pusuja, läheisyyttä ja juttuseuraa.

Painotettakoon vielä tähän loppuun, että seksipalveluita ei kannata ostaa, jos se tuntuu huonolta idealta. Se on ihan fine, jos se ei ole oma juttu. Tekstin tavoitteena on purkaa ennakkoluuloja, ei koitta houkutella ketään astumaan maksuseksin maailman vastentahtoisesti!

3 kommenttia artikkeliin “10 hyvää(!) syytä ostaa seksiä

 1. A Vastaa

  Moikka Eerika, hyviä pointteja ja voisin lisätä tuohon kohtaan 10. vielä eräänlaisen vieraantumisen seksistä ja läheisyydestä, sillä ihminen tottuu mihin vaan , myös olemaan yksin vaikka se ei kivaa olekaan.Mulla oli 8 v pari suhde, jossa oli säännöllistä seksiä, sitten kipeä ero, jonka jälkeen 2.huonoa kokemusta nettituttujen naisten kanssa, sen jälkeen 5 vuotta pelkkää sooloa ja nyt kun ikää on jo 57 v, niin on tullut araksi lähtemään hakemaan seksiä, on kaikenlaista suorituspainetta jne.Olenkin ajatellut ostaa ikäänkuin palaamista positiivisen seksin ja läheisyyden pariin…

 2. Kimmo Vastaa

  Voisin lisätä vielä kohdan 11. Voimautuminen. Olen pienestä pojasta asti tykännyt pitää sukkahousuja, mutta sanalla hävennyt tätä taipumustani. Se on ollut raskasta. Sitten tapasin seksityöntekijän, jonka kanssa kokeiltiin erilaisia asusteita. Lopulta seisoimme yhdessä kummallakin sukkanauhaliivit ja sukat asusteita. Katsoimme toisiamme. Näin seksityöntekijän hyväksyvän katseen ja sen jälkeen häpeäni oli poissa. Nyt sukkahousut ja naisten legginssit kuuluvat normaaliin vaatetukseeni.

 3. Korkkarirunkku Vastaa

  Korkokenkä ja.pikkarifetissit ovat myös sellaisia että ei tule huudeltua hirveästi. Mutta netissä jonkun verran saa samanhenkisiä jututettua. Livenä aika harva taitaa pystyä toteuttamaan varsinkin toisen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *