Kansainvälinen seksityöntekijöiden päivä

Ihanaa kansainvälistä seksityöntekijöiden päivää kaikille! On tärkeää viettää tätä(kin) päivää, ja lisätä pikkuhiljaa ihmisten tietoisuutta seksityöstä. Siksi haluaisin kannustaa myös kaikkia ei-seksityöntekijöitä huomioimaan seksityöntekijöiden päivää: tietoisuuden ja näkyvyyden lisäämiseksi. Seksityöntekijöiden #työnilo -kokemuksia löytyy esim. FTS Finlandin Twitter-tililtä. Suosittelen lämpimästi kurkistamaan!

Minä puhun yhä edelleen seksityöstä omasta näkökulmastani: puhun itse valitsemastani ammatista, johon olen lähtenyt täysin vapaaehtoisesti omasta halustani. Enkä paremmin olisi voinut valita! Olen ennenkin sanonut, ettei seksityö sovi kaikille: ei sen tarvitsekaan sopia. Ei minustakaan olisi eläinlääkäriksi, mutta silti on valtavan hienoa, että eläinlääkäreitä on olemassa. Seksityö kuitenkin sopii minulle. Nautin itse työstä ja oheisjutuista.

Seksityössä saa toteuttaa itseään monella tapaa, ja se on ihana puoli työssä. Etenkin OnlyFansiin kuvatuissa sisällöissä korostuu taiteellisuus. Meikki, pukeutuminen, musiikki, eroottisen ja kiusoittelevan tunnelman luominen. Näitä toki pääsee tekemään myös livenä, ja sekin on ihanaa. Roolileikit ovat yhtä näytelmää: improa, heittäytymistä, tilanteen lukemista. En ole ikinä osannut piirtää tai laulaa, ja se on ollut tosi harmi, koska luovuus on silti ollut mulle tärkeää. On hienoa, että minulla on nyt työ, jossa saan tätä luovaa puolta itsessäni hyödyntää.

Hakeuduin aikanaan hoitajaksi, koska halusin päästä auttamaan ihmisiä. Sitähän hoitotyö pääasiassa onkin, asiakasryhmästä riippumatta: Autetaan, tuetaan, annetaan työkaluja itsenäiseen pärjäämiseen. Seksityössä auttaminen on erilaista, mutta silti niin samanlaista. Monissa tapaamisissa saa auttaa asiakasta testaamaan rajojaan ja hyväksymään omaa seksuaalisuutta. Oman seksuaalisuuden tunteminen ja hyväksyminen on tärkeä osa itsetuntoa ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Yksinkertaisimmillaan seksityössä auttaminen on seksuaalisen tyydytyksen tuottaminen toiselle.

Seksityössä minut positiivisesti yllätti huikeiden kollegoiden olemassaolo. Alasta mitään tietämättömänä en osannut odottaa ylipäänsä löytäväni kollegoita, saati sitten pääseväni vaihtamaan ajatuksia niin hienojen ja mielenkiintoisten ihmisten kanssa. Tähän liittyen: täältä minun nettisivuilta löytyy nykyään myös muiden seksityöntekijöiden kotisivuja. Jos et ole vielä käynyt tutustumassa, niin mene heti! <3

Minun lähtökohdista katsottuna, tuntuu absurdilta, että monilla on yhä edelleen vahva mielikuva siitä, että seksityötä tekevä ihminen on joko ihmiskaupan uhri tai sitten seksityöntekijä olosuhteiden pakosta rahoittaa seksityöllä päihteiden käyttöään. En sano, etteikö näitä tapauksia olisi – mutta tuo on mahdottoman kaukana siitä todellisuudesta, jossa itse elän. Minun todellisuudessa seksityöntekijät on fiksuja ja taitavia tyyppejä, jotka tekee seksityötätyötä omista lähtökohdistaan ja motiiveistaan, mutta silti täysin vapaaehtoisesti. Rakkaudesta lajiin. Tänään mä haluan näkyvyyttä meille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *