Ura ja tuleva äitiys

Seksityö ja äitiys, mikä mielenkiintoinen yhdistelmä. Minä olen aika paljon törmännyt sellaiseen ajatukseen, että seksityö on hyväksyttävää, jos seksityöntekijä on nuori aikuinen, tasapainoinen ja lapseton. Monilla tuntuu myös olevan oletus, että seksityötä tehdään aina vain jonkin pienen hetken ajan elämästä, ei missään nimessä loppuelämän ammattina.

Tässä vaiheessa itse suunnitelen jo kovasti töihin paluuta viimeistään sitten synnytyksen jälkeen. Pienen lapsen kanssa seksityön jatkaminen lienee ainakin omassa tilanteessani melko helppoa. Mutta mitä tapahtuu, kun lapsi on isompi?

Jos joku asia on varma, niin se, etten ikinä laita lasta suojelemaan salaisuutta. Jos hän tavalla tai toisella saa tietää ja kokee tarvetta puhua asiasta kenelle tahansa, hän sen saa tehdä.

Aikuisviihdettä tehtyäni on huoli myös siitä, jos lapsi tai lapsen koulukaverit löytävät kuvia/ videoita ja tunnistavat minut. En haluaisi laittaa lasta tilanteeseen, jossa hän saa tietää ulkopuoliselta. En kuitenkaan tiedä, voiko seksityötä selittää esim. alakouluikäiselle lapselle mitenkään ikätasoisesti ja järkevästi.

Entä jos lasta aletaan kiusata koulussa äidin ammatinvalinnan takia? Onko riski todellinen, vai ollaanko muutaman vuoden päästä entistä hyväksyvämpiä? Riittääkö se, jos koulukaverit hyväksyvät? Päästävätkö muut vanhemmat lapsiaan leikkimään ”huoran kotiin”?

Vaikeita kysymyksiä, joihin minulla ei onneksi vielä tarvitsekaan olla vastauksia. Haluaisin uskoa eläväni maailmassa, jossa em. kauhuskenaariot ovat äärimmäisen epätodennäköisiä – kuitenkin tiedostan ihmisten olevan melko ahdasmielisiä oman kuplani ulkopuolella.

Yksi asia on kuitenkin varma. Minä en aio alistua siihen, että yhteiskunnan painostuksen alaisena vaihtaisin työtä johonkin ”hyväksyttävään ammattiin”. Nimittäin: maailma ei muutu, jos sitä ei muuteta.

Yksi kommentti “Ura ja tuleva äitiys

  1. Risto Kiviruusu Vastaa

    Moro, on sinulla mietittävä. Otaksun, että maailma on sallivampi muutaman vuoden päästä. Yleensäkin on menty aika vauhdikkaasti eteenpäin. Ei pahemmin ihmetellä miksi toi on homo tai lesbo. Olemme hyväksyneet tosiasiat. Minusta sinä
    teet tärkeää työtä; yleensä ne huutelee jotka
    eivät tiedä, tai eivät ole koskaan saaneet seksiä kunnon panoa. Ovat kateellisia ja ahdistusta siitä. Hyvää lomaa. t., Risto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *