Ura ja tuleva äitiys

Seksityö ja äitiys, mikä mielenkiintoinen yhdistelmä. Minä olen aika paljon törmännyt sellaiseen ajatukseen, että seksityö on hyväksyttävää, jos seksityöntekijä on nuori aikuinen, tasapainoinen ja lapseton. Monilla tuntuu myös olevan oletus, että seksityötä tehdään aina vain jonkin pienen hetken ajan elämästä, ei missään nimessä loppuelämän ammattina.

Tässä vaiheessa itse suunnitelen jo kovasti töihin paluuta viimeistään sitten synnytyksen jälkeen. Pienen lapsen kanssa seksityön jatkaminen lienee ainakin omassa tilanteessani melko helppoa. Mutta mitä tapahtuu, kun lapsi on isompi?

Jos joku asia on varma, niin se, etten ikinä laita lasta suojelemaan salaisuutta. Jos hän tavalla tai toisella saa tietää ja kokee tarvetta puhua asiasta kenelle tahansa, hän sen saa tehdä.

Aikuisviihdettä tehtyäni on huoli myös siitä, jos lapsi tai lapsen koulukaverit löytävät kuvia/ videoita ja tunnistavat minut. En haluaisi laittaa lasta tilanteeseen, jossa hän saa tietää ulkopuoliselta. En kuitenkaan tiedä, voiko seksityötä selittää esim. alakouluikäiselle lapselle mitenkään ikätasoisesti ja järkevästi.

Entä jos lasta aletaan kiusata koulussa äidin ammatinvalinnan takia? Onko riski todellinen, vai ollaanko muutaman vuoden päästä entistä hyväksyvämpiä? Riittääkö se, jos koulukaverit hyväksyvät? Päästävätkö muut vanhemmat lapsiaan leikkimään ”huoran kotiin”?

Vaikeita kysymyksiä, joihin minulla ei onneksi vielä tarvitsekaan olla vastauksia. Haluaisin uskoa eläväni maailmassa, jossa em. kauhuskenaariot ovat äärimmäisen epätodennäköisiä – kuitenkin tiedostan ihmisten olevan melko ahdasmielisiä oman kuplani ulkopuolella.

Yksi asia on kuitenkin varma. Minä en aio alistua siihen, että yhteiskunnan painostuksen alaisena vaihtaisin työtä johonkin ”hyväksyttävään ammattiin”. Nimittäin: maailma ei muutu, jos sitä ei muuteta.

5 kommenttia artikkeliin “Ura ja tuleva äitiys

 1. Risto Kiviruusu Vastaa

  Moro, on sinulla mietittävä. Otaksun, että maailma on sallivampi muutaman vuoden päästä. Yleensäkin on menty aika vauhdikkaasti eteenpäin. Ei pahemmin ihmetellä miksi toi on homo tai lesbo. Olemme hyväksyneet tosiasiat. Minusta sinä
  teet tärkeää työtä; yleensä ne huutelee jotka
  eivät tiedä, tai eivät ole koskaan saaneet seksiä kunnon panoa. Ovat kateellisia ja ahdistusta siitä. Hyvää lomaa. t., Risto

 2. Juha Ervola Vastaa

  No voisit vaihtaa työt vakavasti ottaen järkevämpään, mikä typerä tyttö, kenelle yritätä näyttää jotakin olemalla seksityöntekijä?

  • Eerika Mikaela Vastaa

   Moikka Juha! En yritä näyttää kellekään mitään, minulle riittää että olen itse tyytyväinen uravalintaani 🙂 Kivaa loppusyksyä!

 3. Juha Vastaa

  En vaan ymmärrä tuota työtä, eikö olisi järkevämpää tekemistä, kuten näiden sivujen sulkeminen ja esim. marssi työvoimatoimistoon hakemaan apua?
  Voisit vaikka ajaa linja-autokortin tai olla K-kauppias yrittäjänä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *